23 Eylül 2017 Cumartesi

"The Latest Concept of Renewable and Sustainable" Workshop

1343 defa okundu

Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile Yenilenebilir Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (YEKARUM) tarafından 24-25 Eylül 2014 tarihinde düzenlenen “The Latest Concept of Renewable and Sustainable” adlı uluslararası çalıştay, Teknik Eğitim Fakültesi konferans salonunda yapıldı.

Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut tarafından açılış konuşmasının yapılmasının ardından Yenilenebilir Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (YEKARUM) Müdürü Doç. Dr İbrahim Üçgül, Uzman Dr. Melik Ziya Yakut ve Ufuk Elibüyük ile Centro de Investigação em Território, Arquitectura e Design (CITAD) Müdürü Prof. Dr. Alberto Reaes Pinto, Universidade Da Beira Interior Departmento de Engenharia Civil e Arquitectura Müdürü Prof. Dr. Paulo Eduardo Maia De Carvalho, Beira Interior Departmento de Engenharia Civil e Arquitectura Müdür Yardımcısı Luís Moreira Pinto tarafından sunumlar yapıldı. Öğleden sonraki programda Doç. Dr. Reşat Selbaş, Arif Karabuğa tarafından yapılan sunumdan sonra çalıştay değerlendirmesi ve ortak proje çalışmaları kapsamında toplantılar yapıldı.

Çalıştayın ikinci gününde ise üniversitemiz ve şehrimiz tanıtılarak, “Yenilenebilir Enerji Destekli Akıllı Evler” konusunda Lusíada Üniversitesi ile ortak çalışma yapılmasına karar verildi. Önümüzdeki günlerde protokoller imzalanarak iki üniversite ve merkezler arasında ortak çalışmalara başlanılacaktır.